Akyazı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akyazı Ziraat Odası > Haberler > BAYRAKTAR ÇİTFÇİLERİ DİNLİYOR

BAYRAKTAR ÇİTFÇİLERİ DİNLİYOR

Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener BAYRAKTAR Çatalköprü, Vakıf ve Kabakulak mahallelerinde çiftçilerle biraraya gelerek dertlerini dinledi.

Yapılan toplantılarda özellikle mısır üreticisi çiftçiler mısır fiyatındaki düşüşler ve gübre, ilaç, tohum, mazot gibi girdilerin pahalılığına tepki gösterdiler.Çiftçiler fiyatların böyle olması desteklerin artmaması durumunda üretim maliyetlerindeki bu fiyat artışlarının devam etmesi halinde tarlalarını boş bırakacaklarını ekipte zarar etmektense tarlaların boş kalacağını ifade ettiler. Çatalköprü mahallesindeki çiftçiler de genel üretici sorunlarının yanı sıra kendi köylerinde mahkemelik olan arazileri ile ilgili sorunlarının da çözülmesini beklediklerini yıllardır bu araziler üzerindeki yaptıkları üretimden destekleme alamadıklarını arazilerin tapusu olmadığından kredi alırken ipotek veremediklerini alıp satamadıklarını bu mağduriyetlerinin giderilmesi içinde Ziraat Odasından kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini ifade ettiler. Toplantılarda çiftçilere seslenen BAYRAKTAR çiftçilerin hizmetinde olduklarını sorunların çözümüne yönelik olarak çiftçilerden gelen istek doğrultusunda üreticilerimizin hak ve menfaatlerini korumak için herşeyi yapmayı hazır olduklarını belirterek sorunlarımızı kolay çözmek istiyorsak bir olmak güçlü olmak ve sesimizi hep birlikte gür olarak çıkarmak zorundayız. Sesimizi ve gücümüzü çözüm makamında olanlara ne kadar gösterebilirsek ve duyurabilirsek sorunlarımızı o kadar kolay çözebiliriz dedi. BAYRAKTAR ülke olarak ekonomik açıdan sıkıntılı günlerden geçtiklerini bu zorlu süreçte tüm millet olarak birlikteliğimizi, dayanışma ve yardımlaşma duygumuzu muhafaza etmemizin önemli olduğunu ifade etti.

            Ziraat Odası Başkanı BAYRAKTAR mahallelerde yaptığı konuşmaların sonunda çiftçilerimizin iletmiş olduğu sorunları önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılacak olan toplantıda Tarım Bakanımıza ileteceğini belirterek sözlerini tamamladı.