Akyazı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akyazı Ziraat Odası > Haberler > ZİRAAT ODASI BAŞKANI ALİ ŞENER BAYRAKTAR TAŞBURUN VE DOKURCUN MAHALLELERİNDE ÇİFTÇİLERLE TOPLANDI

ZİRAAT ODASI BAŞKANI ALİ ŞENER BAYRAKTAR TAŞBURUN VE DOKURCUN MAHALLELERİNDE ÇİFTÇİLERLE TOPLANDI

Akyazı Ziraat Odası tarafından Taşburun ve Dokurcun mahallelerinde düzenlenen toplantılarda Başkan Bayraktar fındık üreticilerini dinledi ve çiftçilerle görüşlerini paylaştı.

Akyazı Ziraat Odası tarafından Taşburun ve Dokurcun mahallelerinde düzenlenen toplantılarda Başkan Bayraktar fındık üreticilerini dinledi ve çiftçilerle görüşlerini paylaştı.

            Toplantıda söz alan çiftçiler serbest piyasada oluşan fındık fiyatlarından ve TMO’nun açıklamış olduğu fındık fiyatından memnun olmadıklarını dile getirdiler. TMO tarafından açıklanan fiyatın çiftçi lehine piyasada olumlu bir durum oluşturmadığını fiyat açıklandıktan sonra piyasada bir fiyat yükselişi olmadığını, geçmiş yıllarda TMO’nun alım uygulamaları sebebiylede özellikle randuman ölçümlerindeki serbest piyasayla TMO arasındaki çiftçi aleyhine farklar sebebiyle TMO’ya karşı bir güvensizlik oluştuğunu, hükümetimizden TMO’nun alım fiyatlarını arttırmasını beklediklerini ifade ettiler. Toplantıya katılan çiftçiler Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Tarım Bakanlığına iletişim merkezleri üzerinden mesaj atarak taleplerini ileteceklerini belirttiler.

            Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar da toplantılarda yaptığı konuşmada bir önceki yıla göre, 2017 mahsülü beklenen fındık üretiminin daha fazla olduğunu, bu açıdan bakıldığında TMO’nun devreye girmesinin olumlu bir uygulama olduğunu ancak açıklanan taban fiyatın çiftçilerin beklentilerinin altında kaldığını ve bu sebeplede fındık üreticilerinde kırgınlık ve tepki oluştuğunu ifade ederek çiftçinin bu yöndeki taleplerinin gerek Türkiye Ziraat Odaları Birliği gerekse Ziraat Odaları tarafından Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Tarım Bakanlığına, İktidar Partisinin Milletvekillerine, İl ve İlçe Teşkilatlarına iletildiğini, çiftçilerimizle beraber kanun ve nizam içinde demokratik haklarımızı kullanarak sıkıntıların ve taleplerin yönetenlerle ve kamuoyuyla paylaşılacağını ve çözüm bulmaya çalışılacağını belirtti.

            Bayraktar konuşmasının devamında fındık toplayan işçilerin fındık bahçelerine götürülüp getirilmesi sırasında alınması gereken tedbirler ve patpat diye tabir edilen arazi çapalama traktörlerinin  kullanımıyla ilgili uyarılarda bulunarak 2017 yılında uygulanacak bitkisel ve hayvansal destekler ile ilgili bilgiler verdi.