Akyazı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akyazı Ziraat Odası > Haberler > AZO BAŞKANI BAYRAKTAR FUARDA, PROTOKOLE ÇİFTÇİLERİ ALKIŞLATTI

AZO BAŞKANI BAYRAKTAR FUARDA, PROTOKOLE ÇİFTÇİLERİ ALKIŞLATTI

Fuara; Sakarya Valisi Ahmet Hamdi NAYIR, Hendek Kaymakam vekili Akyazı Kaymakamı Yakup GÜNEY, TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan ZEYTİNOĞLU, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bedrullah ERÇİN, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU, Geyve ve Pamukova İlçe Belediye Başkanları, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener BAYRAKTAR ve İlçe Ziraat Odası Başkanları, Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Esnaf Odaları, İldeki tarımsal ve hayvansal birlik Başkan ve Yöneticileri, STK temsilcileri, Siyasi Parti ileç Başkanları, İlçe Tarım müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

         BAYRAKTAR fuar açılışında yaptığı konuşmada İlimizde 2. İncisi düzenlenen bu fuarın İlimiz ekonomisine, sektör içinde bulunan başta çiftçimiz olmak üzere sanayicimize, tüccarımıza hayırlı olmasını dileyerek düzenlenen fuarda stant açan sanayici ve tüccarların  çiftçiye ürün üreten yada satan müteşebbisler olduğunu, bu müteşebbislerin çiftçi ile yaptıkları ticaretten para kazandıklarını, bu sebeple de bu fuarın açılmasının ana unsurunun çiftçiler olduğunu belirtti.

         BAYRAKTAR konuşmasının devamında; Her türlü coğrafi ve iklim koşullarının getirdiği riskleri göze alarak yağmur, çamur, sıcak demeden üretim yapan, sofralarımızda 3 öğün yediğimiz gıdaları üreten, yaşadığımız her türlü ekonomik krizlerde herkese kucak açan çiftçilerimizi hep birlikte alkışlayalım diyerek fuarda bulunan bütün protokol ve katılımcılara çiftçileri alkışlattı. Çiftçiler sayesinde kazanan, çiftçinin ürettikleriyle doyan herkesi çiftçilere destek olmaya, üretimle, pazarlamayla ve teşviklerle ilgili her türlü sorunlarında çiftçinin yanında olmaya davet etti.

         BAYRAKTAR konuşmasının devamında;Dünyada kimin dost kimin düşman olduğunun belli olmadığı bir dönemden geçildiğini, dost müttefik zannettiğimiz ülkelerin ihtiyacımız anında bize silah vermeyi kestiklerini, bize silah vermeyenlerin ihtiyacımız olduğunda gıda da vermeyeceklerini, bulunduğumuz coğrafyada var olmak istiyorsak kendi kendini doyuran, kendi kendine yeten ülke olmak zorunda olduğumuzu, bununda ancak üretmekle ve çiftçilerimizi üretimde tutmakla mümkün olacağını, çiftçiyi üretimde tutmak içinde üreticiyi kazandırmak gerektiğini belirtti.

         BAYRAKTAR; Üretim maliyetlerinin yüksek olduğunu, ürettiklerinin de tüketiciler tarafından ucuza satın alınmak istendiğini, ancak üretim maliyetlerinin buna engel olduğunu, tüketiciler ucuza tüketsin diye de gıdayı üreten çiftçinin zararına üretim yapamayacağını bu sebeple de üretim maliyetlerinin düşürülerek gıda talep edenlerin daha ucuza tüketmeleri isteniyorsa çiftçilere yapılan desteklerin arttırılması gerektiğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

         BAYRAKTAR’a daha sonra Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi NAYIR tarafından fuara katkıları sebebi ile plaket taktimi yapıldı. Plaket takdiminden sonra fuarda Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığının sponsorluğunda düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışmasında dereceye giren kadın çiftçilere Sakarya Valisi Sayın NAYIR ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Sayın BAYRAKTAR birlikte hediyelerini verdiler.