Akyazı Ziraat Odası > Haberler > GENÇ ÇİFTÇİLER HAYVANLARINI TESLİM ALDI

GENÇ ÇİFTÇİLER HAYVANLARINI TESLİM ALDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Genç Çiftçi Hibe Destekleri Projesi kapsamında destek almaya hak kazanan genç çiftçilere hayvanları teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya İli Genç Çiftçi Hibe Desteği Başvuruları Değerlendirme Komisyonu Üyesi ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı  Ali Şener BAYRAKTAR; Akyazı ilçesinde Genç Çiftçi Projesine müracaat eden erkek ve bayan müracaat sahiplerinden 15 kişi büyükbaş damızlık düve, 4 kişi arı ve 3 kişide küçükbaş koyun hibe desteği almaya hak kazanmışlardır. Bu kapsamda büyükbaş damızlık düve desteği alan hak sahiplerine kişi başı 6 adet damızlık düve olmak üzere toplam 90 adet damızlık düve dağıtımı yapılmıştır. Yine küçükbaş koyun desteği almaya hak kazanan 3 kişiye toplam 120 adet küçük baş koyun, arı desteği almaya hak kazanan 4 kişiye toplam 160 adet arılı kovan ve arıcılık ekipmanları dağıtımı yapılmıştır.

Bayraktar açıklamasının sonunda Genç Çiftçi hibe desteklerinden faydalanan ve çiftçilik mesleğine  işletme sahibi olarak başlayan genç kardeşlerimize başarılar diliyorum kazançları bol ve bereketli olsun diyerek sözlerini tamamladı.