Akyazı Ziraat Odası > Haberler > AZO BAŞKANI BAYRAKTAR ÇİFTÇİLERE SESLENDİ “GÜN EKONOMİK SAVAŞTA DA DİK DURMA GÜNÜDÜR.”

Akyazı Ziraat Odası Başkanlığınca Ticaret Borsası salonunda düzenlenen toplantıya Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar Başkanlık etti.

Toplantıya İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan, Ziraat Bankası Müdürü Muhittin Güler, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Mahalle Muhtarları ve ziraat delegeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bayraktar; yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi tarafından Ziraat Bankası aracılığıyla başlatılan uygulamanın bir taraftan Ülkemiz ekonomisi açısından önemli olduğunu yapılacak olan yatırımlara kendi imkanlarımızla kaynak oluşturma imkanı sağlayacağını diğer taraftan da altını olup ta hırsızlık, yangın, deprem gibi çeşitli risklerle evlerde yastık altında altınını saklayanların hazine garantisi altında yıllık %2.40 gibi bir gelirle güvence altına alınacağını ifade eden Bayraktar “Gün ekonomik savaşta da dik durma günüdür” diyerek  herkesi konuya duyarlı olmaya çağırdı.

BAYRAKTAR konuşmasının devamında 2018 yılında Akyazı Ziraat Odası Başkanlığı, İşkur İl Müdürlüğü, Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Akyazı Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde meslek edinmeye yönelik  Süt Sığırı Yetiştiriciliği kurslarının açılmaya başlandığını ilk kursun başarıyla tamamlandığını diğer iki kurs içinde başvuruların alınmaya başlandığını  kursa katılanların bir taraftan mesleki eğitim alacaklarını diğer taraftan da kurs süresi boyunca bedeli işkur tarafından karşılanan günlük 25,00 TL ödenek alacaklarını ve yine kurs süresi boyunca genel sağlık sigortasından da faydalanabileceklerini, ayrıca kursu başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin Genç Çiftçilere yönelik hibe destek başvurularının değerlendirilmesinde puan avantajı sağlayacaklarını ifade etti.

Toplantıda Bayraktar’dan sonra söz alan Akyazı Ziraat Bankası Şube Müdürü Muhittin Güler; Akyazı Ziraat Bankası Şubesince 6 aylık % 1.20, yıllık %2.40 getiri imkanı sağlayacak hazine garantili  altın alımlarının 09-13 NİSAN 2018 tarihleri arasında başlayacağını 22-24 ayar taşsız altınların alımının yapılacağını, taşlı altınların ve reşat altının alınmayacağını, yapılacak alımların 2 yıllık olduğunu, 2 yılın sonunda teslim edilen miktardaki altının getirisi ile birlikte fiziki altın olarak geri ödeneceğini, 2 yıllık süreyi beklemeksizin daha önce altınını geri isteyen hesap sahiplerine talepte bulundukları günkü altın fiyatı üzerinden Türk Lirası olarak ödeme yapılacağını ifade etti.

Müdür Güler; detaylı bilgi almak isteyen altın sahiplerini banka şubesinde beklediklerini belirtti, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Toplantının devamında söz alan Akyazı İlçe Tarım Müdürü Veysel MEYDAN; 2018 yılı Genç Çiftçi Hibe Desteği başvuru süresinin 02 Nisan 2018 tarihinde başladığını, başvuru süresinin 30 Nisan 2018 tarihinde mesai bitiminde sona ereceğini, yaşları 18 ile 40 arasında olup sosyal güvencesi olmayan kırsal bölgede ikamet eden kişilerin belirtilen tarihler arasında müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan’ın bilgilendirmesinden sonra toplantıya katılan muhtar ve ziraat delegelerinin iletmek istedikleri sorunlar dinlendi. Sorulan sorular yetkililerce cevaplandırıldı.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan BAYRAKTAR; toplantının herkese hayırlı olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.