Akyazı Ziraat Odası > Haberler > AKYAZI ZİRAAT ODASI VE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 YILINDA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINA UYGULANACAK %50 HİBE DESTEKLERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

Akyazı Ticaret Borsası Toplantı salonunda yapılan toplantıya Akyazı Kaymakamı Ömer KALAYLI, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener BAYRAKTAR, İlçe Tarım Müdürü Veysel MEYDAN, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir DURMUŞ, İl Tarım Müdürlüğü Yetkilileri ve çok sayıda çiftçi katılmışlardır.

Toplantıda önce İl Tarım Müdürlüğü Yetkililerince hibe desteklerle ilgili sunum yapıldı.

Yatırım Konuları

- Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması

- Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması

- Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması

- Soğuk hava deposu

- Çelik silo

- Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması

- Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera

- Yenilenebilir enerji üretim tesisleri

- Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar

- Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından ; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları

Hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

Ekonomik yatırım konularında yatırım tutarı ve destekleme oranı

- Yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 2.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenileme olan başvurularda 1.500.000 Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1.750.000. Türk Lirasıı

- Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 30.000 Türk Lirası’dır. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmez.

- Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür.

Hibe destek ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişilerin başvuruları en geç 12.12.2017 tarihine kadar “ www.tarim.gov.tr “ elektronik ağ üzerinde yapılacaktır.

Sunumun ardından söz alan Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener BAYRAKTAR; Kırsal Kalkınma Yatırımlarına yönelik bu tür destekleri çok önemsediklerini,  genel bütçeden ayrılan bir paydan İlçemizdeki çiftçilerin ve yatırımcıların faydalanarak kaynağın İlçede zenginliğe ve yatırıma dönüşmesini beklediklerini ve bu paydan daha fazla çiftçinin ve yatırımcının faydalanabilmesi için Ziraat Odası olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.